Underbart god rätt. En klar favorit.
Instruktioner
- Smält smöret och blanda i soja och salt.
- Dela den färska kycklingen i halvor, eller som jag gjort dela till hälften och fläk ut den i en ugsfast form. Lägg den med insidan upp. Pensla med smör/soja/salt blandningen och krydda insidan rikligt, vänta med dragonen.
Sätt i fatet i mitten av ugnen och stek i ca 15 min.
- Ta ut fatet och strö dragon på insidan. Vänd halvorna och pensla och krydda skinnsidan.
- Lägg grönsaker runt kycklingen och ringla olivolja över det gröna. Krydda grönsakerna med salt och peppar.
In i ugnen igen i ytterligare 20 - 30 min.
Klart när köttsaften är utan rosa inslag och benen lossar lätt.
- Sås:
Blanda créme fraiche, salt och peppar, pressad vitlök och Sambal Oelek. Låt dra någon timme innan serveringen.
Publicerat den
17 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket gradantal ska man använda?? Tack, Cissi