Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling allt-i-ett - LCHF rätt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god rätt. En klar favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda i soja och salt.
  2. Dela den färska kycklingen i halvor, eller som jag gjort dela till hälften och fläk ut den i en ugsfast form. Lägg den med insidan upp. Pensla med smör/soja/salt blandningen och krydda insidan rikligt, vänta med dragonen. Sätt i fatet i mitten av ugnen och stek i ca 15 min.
  3. Ta ut fatet och strö dragon på insidan. Vänd halvorna och pensla och krydda skinnsidan.
  4. Lägg grönsaker runt kycklingen och ringla olivolja över det gröna. Krydda grönsakerna med salt och peppar. In i ugnen igen i ytterligare 20 - 30 min. Klart när köttsaften är utan rosa inslag och benen lossar lätt.
  5. Sås: Blanda créme fraiche, salt och peppar, pressad vitlök och Sambal Oelek. Låt dra någon timme innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CissiF 2 juni 2010

    Vilket gradantal ska man använda?? Tack, Cissi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.