Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling balance

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingköttet blir både saftigt och smakrikt av ost och bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Befria kycklingbrösten från eventuella ben, skinn och fett.
  2. Skär en sned skåra på längden i köttets ovansida så att det bildas en ficka.
  3. Dela Cambozolan i 4 avlånga bitar och placera dem i "bröstfickorna". Vira baconskivorna hårt runtom och fäst eventuellt med tandpetare.
  4. Bryn kycklingen runtom i lite matfett. Peppra och lägg över köttet i traktörpanna.
  5. Häll vin, grädde och kalvfond i stekpannan och låt det koka samman till en simmig konsistens. Smaka av och sila såsen. Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra varsamt i ca 10 minuter.
  6. Lägg upp kycklingen på tallrik och nappera (dra över) med såsen. Bjud lättkokta smörångade broccolibuketter och potatiskroketter till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.