Kycklingköttet blir både saftigt och smakrikt av ost och bacon.
Instruktioner
- Befria kycklingbrösten från eventuella ben, skinn och fett.
- Skär en sned skåra på längden i köttets ovansida så att det bildas en ficka.
- Dela Cambozolan i 4 avlånga bitar och placera dem i "bröstfickorna". Vira baconskivorna hårt runtom och fäst eventuellt med tandpetare.
- Bryn kycklingen runtom i lite matfett. Peppra och lägg över köttet i traktörpanna.
- Häll vin, grädde och kalvfond i stekpannan och låt det koka samman till en simmig konsistens. Smaka av och sila såsen. Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra varsamt i ca 10 minuter.
- Lägg upp kycklingen på tallrik och nappera (dra över) med såsen. Bjud lättkokta smörångade broccolibuketter och potatiskroketter till.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar