Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Biryani

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god indisk som dessutom är mycket mager, endast 335 kcal/port!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kryddnejlikor, vitlök, kanel och ingefära i 1 tsk av oljan i en kastrull. Lägg i riset och späd med 8 dl vatten. Låt det koka på svag värme under lock den tid det anges på förpackningen.
  2. Blanda kycklingbitarna med minifraiche, spiskummin och gurkmeja.
  3. Fräs löken mjuk i resten av oljan i en låg vid kastrull på svag värme. Blanda i tomater och garam masala. Låt tomatsåsen koka på svag värme i ca 10 minuter.
  4. Blanda ner kycklingen i sin sås i tomatblandningen och späd med 1 ½ dl vatten. Låt det koka ihop i ca 15 minuter.
  5. Värm ugnen till 200 grader.
  6. Varva ris och kycklingsås i en ugnssäker form. Det ska vara ris överst. Baka rätten i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.