Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling för vitlöksälskaren

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Varning för att umgås med de som inte ätit detsamma de närmsta timmarna! Men underbart gott är det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 6 - 8 bitar och tag bort skinnet så mycket det går. SE UPP för småben, tag bort dem noga. Stora ben får sitta kvar.
  2. Skiva vitlökarna tunt. Smält smör i en grytorna och fräs vitlöken lätt på svag värme. Bryn ej!
  3. Lägg över kycklingbitarna i grytan och vänd dem i vitlöken. Strö över saltet och pepparn. Häll över vin och sjud under lock ca 40 minuter. Lyft sedan av locket och låt allt vin koka bort. Vänd de möra kycklingbitarna och låt dem få lite färg.
  4. Lägg upp och garnera med färska kryddor och limeklyftor.
  5. Servera med jasminris eller röd quinoa och någon sås på crème fraiche och färska örter, t. ex. citron och örtsås under rubriken såser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.