Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling från Italien

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Otroligt god kyckling med mycket smak

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 225 grader Blanda ihop ingredienserna till dressingen så att den får ’stå och smaka till sig’ en stund, medan det andra görs. Skär kycklingfiléerna i större bitar (ca 4 jämnstora bitar per filé). Blanda med olja, salt och peppar (+örtkryddor). Bryn filéerna i stekpanna, så att de får färg, men ej genomstekta. Lägg filéerna i ugnsform (ta en form som blir precis lagom stor, så att de fyller ett lager av botten på formen, d.v.s. ej för glest) Låt dem steka färdigt i ugnen, ca 5-7 minuter (beroende på hur välstekta de blev innan…) Riv parmesanost (grovriven blir snyggast), hacka rucolan, strimla soltorkade tomater. Blanda samman allt detta som då blir toppingen. Strö över toppingen över kycklingfiléerna. Gratinera i ugnen 4-5 minuter. Ta ut ur ugnen och häll över dressingen jämnt över hela formen. Servera med valfritt tillbehör. T.ex. ugnspotatis, kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.