Orientaliska kryddor och färskpressad citronsaft ger en utsökt god smak till mager och mör kycklingfilé.
Instruktioner
- lä en skål med en plastpåse och lägg i kycklingfiléerna.
Blanda vitt vin, färskpressad citronsaft, purjolök, soja, vitlök och ingefära.
Sätt 1,5 dl av marinaden åt sidan.
Häll resten av marinaden över kycklingen. Pressa ut luften från plastpåsen och tillslut väl.
Marinera i kylen i 30 minuter.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i kycklingen.
Kasta bort marinaden som kycklingen legat i.
Bryn kycklingfiléerna i 7 minuter, vänd dem en gång.
Tillsätt den sparade marinaden, sjud upp och sänk till svag värme.
- Låt kycklingen sjuda lätt under lock i ca 20 minuter tills den inte längre är rosa inuti.
Lägg upp kycklingen på ett fat och skär den i tunna skivor. Håll köttet varmt.
- Sjud upp marinaden igen. Blanda maizenamjölet med vatten och tillsätt blandningen till marinaden.
Sjud upp under omrörning tills såsen tjocknar, ca 1 minut. Häll såsen över kycklingen. Garnera med purjolök.
Publicerat den
1 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Provade denna rätt i helgen, den var väldigt god, kanske lite för mycket av citronsaft. Men nästa gång tar jag lite mindre citron. Jättegott i allafall. Ha en bra dag