Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tro det eller ej, men denna otroliga kycklingrätt lever upp till förväntningarna! Kokos och russin som garnering ger extra piff.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp matfettet på medelvärme i en stor, fettsnål stekpanna. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor och låt dem bli genomstekta så att köttsaften inte längre är rosafärgad, minst 10 minuter. Lägg upp filéerna på serveringsfat, täck över med folie och håll varmt.
  2. Sänk till lägsta värme under stekpannan. Tillsätt kummin och curry och låt fräsa under omrörning i 1 minut. Tillsätt vitlök, lök och äpple och låt fräsa samman under fortsatt omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter.
  3. Häll på buljongen, koka upp och sjud ca 5 minuter tills såsen tjocknar. Mixa buljongblandningen och youghurt i en mixer eller matberedare med metallknivar till en slät sås.
  4. Skeda såsen över kycklingfiléerna. Strö russin, kokosflingor och korianderblad över. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.