Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i grön curry

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Älskar thaimat och grön curry är min favorit. Detta är ett toppenrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen grovt.
  2. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
  3. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Bryn currypastan i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Tillsätt lök, vitlök, paprika och bambuskotten och fräs en kort stund.
  4. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker, sesamolja och vinäger. Låt småputtra i 5-10 minuter. Smaka ev av med mer vinäger eller lime. Garnera med paprika och basilikablad. Servera med jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • annamariasmat 6 april 2010

    Åh just den gröna är även min favorit. Ostronsås har jag aldrig provat i, det ska testas. Har inte heller haft vinäger - vilken sort föredrar du?

  • eva_jonte 7 april 2010

    äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger brukar jag ha :-) Ska göra detta recepte idag, mums!! :-)

  • mammis 18 februari 2012

    Smakade jättebra, fast jag tog mer curry i :)

  • mammis 18 februari 2012

    Smakade jättebra, fast jag tog i mer curry :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.