Låt lergrytan ligga blöt ungefär 1 timme eller mer innan du använder den.
Skala potatisen och skär den i bitar, antingen i klyftor eller på annat vis. Skär morötterna i skivor. Hacka löken. Vänd kycklingen i matolja eller rapsolja och krydda den med curry, salt och peppar. Lägg kycklingen i lergrytan och lägg potatisen, morötterna och löken runt kycklingen i lergrytan. Häll lite olja också över det andra och strö över lite salt.
Ställ in lergrytan i ugnen. Värm inte upp ugnen först utan sätt på ugnen när du har satt in kycklingen. Sätt då ugnen på 200 grader. Låt den vara inne i ugnen en timme eller 1 ½ beroende på hur stor kycklingen är. Ta ut den och kolla upp om den är genomstekt efter en timme.
Sås:
Häll créme fraichen i en skål. Blanda i rejält med curry och lite salt och peppar. Pressa också en eller ett par vitlöksklyftor och rör i såsen.