Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i lergryta

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Till middagen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt lergrytan ligga blöt ungefär 1 timme eller mer innan du använder den. Skala potatisen och skär den i bitar, antingen i klyftor eller på annat vis. Skär morötterna i skivor. Hacka löken. Vänd kycklingen i matolja eller rapsolja och krydda den med curry, salt och peppar. Lägg kycklingen i lergrytan och lägg potatisen, morötterna och löken runt kycklingen i lergrytan. Häll lite olja också över det andra och strö över lite salt. Ställ in lergrytan i ugnen. Värm inte upp ugnen först utan sätt på ugnen när du har satt in kycklingen. Sätt då ugnen på 200 grader. Låt den vara inne i ugnen en timme eller 1 ½ beroende på hur stor kycklingen är. Ta ut den och kolla upp om den är genomstekt efter en timme.
  2. Sås: Häll créme fraichen i en skål. Blanda i rejält med curry och lite salt och peppar. Pressa också en eller ett par vitlöksklyftor och rör i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.