Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar "Paolo Roberto-mat". Det blir alltid gott. Och vem har sagt att man behöver använda kycklingfilé jämt...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kycklingklubborna och skär eller klipp bort eventuellt överflödigt skinn. Skiva löken tunt. Krydda klubborna runtom med rosmarin och hälften av saltet och pepparn och lägg dem i en ugnsfast form som bottnats med vin, olja, lök och resten av saltet och pepparn. Ställ in formen i ugnen och stek i ca 45 min, eller tills köttsaften är klar när du sticker kycklingens tjockaste del. Vänd klubborna efter ungefär halva tiden och späd samtidigt med ytterligare vin om det behövs. Servera den färdiga kycklingen tillsammans med vin- och lökskyn. Jag tycker att potatis eller bulgur och en blandsallad passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.