- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkelt, lite disk, och otroligt gott!
Instruktioner
- Sätt ungen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ungsäker form som ska vara stor nog för att rymma grönsaker runt om.
Hacka lök och morötter samt vitlök. Lägg detta runt om kycklingen. häll över lite vatten på rotsakerna , ca 2 dl. gnid in kycklingen i lite smör och lägg några klickar med smör både på kycklingen och runt om. In i ugnen.
- mät upp1/1-2 dl vatten i en liten kastrull och lägg i två buljongtärningar. koka upp och häll buljongen på kycklingen i några omgångar under tillagningen.
- Sås
- Smält 100 g smör, vispa i mjöl och häll i creamfreiche och mjölk. krydda med curry, jag brukar ha 2 msk eller mer i min sås, men det är efter tycke. Ta i en buljongtärning av höns och droppa i några stänk citron och smaka av med salt och ev peppar. Detta skall puttra på svag värme tills kycklingen är klar.
- När kycklingen är klar efter si så där 45 min (benet är lätt att bryta av, och saften ut kycklingen inte längre är rosa) tar du morötterna och löken +sky och häller över i såsen. Kycklingen kan vila i några minuter, sedan väljer du själv om du vill dra av köttet av kycklingen och ha i såsen eller om det ska vara bredvid.
- koka upp ris.
Publicerat den
9 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar