Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i ugn med grönsaker och citrus- och fetaröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktig festmat med allt i en form- praktiskt och perfekt som bjudmat. Citrus, örter och fetaost toppar den goda kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stycka kycklingen i åtta delar. Bryn dem runt om i olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Fördela grönsaker, lök, vitlök och olivmix runt kycklingen.
  3. Blanda vin, vatten och fond och häll runt om kycklingen. Klicka över smör. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det över kycklingen. Skär apelsinen i skivor och lägg dem på kyckling och grönsaker. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 75 grader innertemperatur, beräkna ca 45 minuter.
  4. Citrus- och fetaröra: Repa örterna och finhacka dem, spara några kvistar till garnering. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop örter, vitlök, citronskal, apelsin- och citronsaft och olja. Smula i fetaosten och krydda med salt och peppar. Rör om försiktigt.
  5. Ta ut långpannan och klicka lite av citrus- och fetaröran över kycklingen. Garnera med de sparade örterna. Servera kycklingen med resterande röra och nykokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.