Riktig festmat med allt i en form- praktiskt och perfekt som bjudmat. Citrus, örter och fetaost toppar den goda kycklingen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stycka kycklingen i åtta delar. Bryn dem runt om i olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Fördela grönsaker, lök, vitlök och olivmix runt kycklingen.
- Blanda vin, vatten och fond och häll runt om kycklingen. Klicka över smör. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det över kycklingen. Skär apelsinen i skivor och lägg dem på kyckling och grönsaker. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 75 grader innertemperatur, beräkna ca 45 minuter.
- Citrus- och fetaröra:
Repa örterna och finhacka dem, spara några kvistar till garnering. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop örter, vitlök, citronskal, apelsin- och citronsaft och olja. Smula i fetaosten och krydda med salt och peppar. Rör om försiktigt.
- Ta ut långpannan och klicka lite av citrus- och fetaröran över kycklingen. Garnera med de sparade örterna. Servera kycklingen med resterande röra och nykokt ris.
Publicerat den
1 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar