Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sambal oelek-kyckling

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Jätteenkelt recept som bara kräver 10 minuters arbete sedan sköter ugnen resten! Bra bjudmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Lägg de frysta eller tinade/färska kycklingfilerna i en ugnsform där alla filer får plats att ligga brevid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
  3. Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (om du använder äkta creme fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du lightprodukter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
  4. Häll detta över kycklingfilerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
  5. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader i 1,5 timme. Om kycklingfilerna är färska eller tinade så räcker det med 70 minuter.
  6. Servera med potatis, ris, grönsaker eller lyxa till med en potatisgratäng!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.