Kyckling i vin

Enklare kan det inte bli!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

1 kg kycklingfilé (gärna fryst
2 dl rött vin (ej matlagningsvariant)
1 dl kinesisk soja
4 dl créme fraiche

Betyg (0 röster)
Visningar:
587
Sparat:
13

Gör så här

Tina filéerna i marinad gjord på vinet och sojan i ca 3-4 timmar.

Sätt in marinaden och kycklingen i ugnen på 200 grader (175 grader varmluft) och låt den stå där i ca 30 minuter (du får titta lite och se om den är klar, det beror ju lite på kycklingarnas storlek).
Sila den varma marinaden ner i en kastrull, häll i créme fraiche, rör om och låt såsen bli varm.

Servera med klyftpotatis (gärna kryddad med kummin) eller ris.

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader