Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i vitlökssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätt och gott, lika god i matlådan som att äta direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop olja, sambal oelek, ingefära, ketchup, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i en fryspåse. Häll över marinaden, knyt och skaka om påsen. Lägg i kylen i minst 60 min.
  3. Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll av ungefär hälften av marinaden, resten åker ner med kycklingen i pannan. När kycklingen börjat få färg kan purjolöken tillsättas. Efter att purjolöken börjat mjukna, hälls Milda mat i.
  4. Stek bacon knaprigt i bitar vid sidan om. Lägg över precis vid servering.
  5. Låt puttra ihop 6-7 min. Servera med sallad, potatisklyftor eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annica1984 9 december 2012

    Super gott! Lätt lagat! Hela familjen gillade det! 5/5

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.