- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lätt och gott, lika god i matlådan som att äta direkt.
Instruktioner
- Blanda ihop olja, sambal oelek, ingefära, ketchup, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna.
- Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i en fryspåse. Häll över marinaden, knyt och skaka om påsen. Lägg i kylen i minst 60 min.
- Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör.
Häll av ungefär hälften av marinaden, resten åker ner med kycklingen i pannan.
När kycklingen börjat få färg kan purjolöken tillsättas.
Efter att purjolöken börjat mjukna, hälls Milda mat i.
- Stek bacon knaprigt i bitar vid sidan om.
Lägg över precis vid servering.
- Låt puttra ihop 6-7 min.
Servera med sallad, potatisklyftor eller ris.
Publicerat den
23 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super gott! Lätt lagat! Hela familjen gillade det! 5/5