Saffran sätter piff på kycklingen!
Instruktioner
- Lägg ut kycklingfiléerna och tryck till dem med handen så att de blir något plattare. Lägg dem i en plastpåse.
- Stöt saffran och salt i en mortel och blanda med yoghurt och peppar. Häll yoghurten över filéerna och gnugga påsen så att marinaden fördelas över köttet. Låt vila.
- Skala och skiva löken tunt. Halvera cocktailtomaterna eller skär tomaterna i tunna klyftor. Blanda lök, tomat, hackad mynta och persilja med olja, citronsaft, salt och peppar. Låt stå.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Tag upp kycklingfiléerna ur marinaden och krydda dem med salt. Stek dem gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida. Sänk temperaturen och lägg på ett lock. Efterstek ca 5 minuter.
Skiva kycklingfiléerna och servera med sallad , bulgur eller ris.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag undrar vad som menas med 1/2 matlagningsyoghurt? Skriv gärna mått så man vet!