Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling & kantarellpaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god paj som man kan äta året om !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga. Förgrädda 10-12 i 225 ºC. Sänk värmen till 175 ºC.
  2. Strimla kycklingen, hacka lök och vitlök samt rensa och förväll svampen. Fräs allt i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
  3. Rör ihop en äggstanning. Lägg i fyllningen i pajskalet, häll över äggstanning och strö över riven ost.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 min.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • h-gomer 17 september 2008

    Tack så mycket. Det var en god paj.

  • Baddy96 24 oktober 2008

    helt underbart god paj! gjorde inte riktigt som i receptet, uteslöt persilja och gjorde en lite magrare deg med kesella. men ändå såååå god!

  • sarahinrichsen 25 augusti 2009

    La till lite creme fraiche till kycklingen, det gjorde pajen lite krämigare

  • knottis 8 augusti 2010

    Suveränt god paj! Enkel att göra också eftersom man steker allt på en gång.

  • pricken67 25 oktober 2012

    God, men fyllningen behöver salt och vitpeppar. Även äggstanningen behöver kryddas så stryk EV svartpeppar och paprika.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.