Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Kiev

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det här är en rätt som kräver noggrannhet och lite möda. Man kapslar in smör inuti ett skal av kyckling och dubbelpanering, och när man skär i de färdiga bitarna rinner det ut ett örtsmör som blandas med kycklingens aromer - läckert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa (gärna med elvisp) ihop smör, gräslök och persilja (och vitlök om man vill ha med den) tills smöret blir vitt och fluffigt. Blanda ner citronjuicen.
  2. Forma örtsmöret till 4 avlånga korvar. Ställ in i kylen för att stelna.
  3. Lägg in en kycklingfilé i taget i en rymlig fryspåse. banka ut varje filé tills den blir riktigt platt. Salta och peppra på båda sidor.
  4. Stryk senap på ena sidan av varje utplattad filé. Lägg varje "smörkorv" på en av kycklingfiléerna på längden. Vik ihop filén så att den omsluter smöret helt. Man kan använda tandpetare för att hålla ihop kycklingköttet om man så vill.
  5. Vispa ägget i en djup tallrik. Strö ut ströbrödet på en flat tallrik. Panera kycklingpaketen först i ägg och sedan i ströbröd. Panera noga, om det blir hål i skorpan kan smöret rinna ut under friteringen.
  6. Lägg filéerna i kylen och låt dem ligga där i minst 1, men gärna 2 timmar.
  7. Värm oljan till omkring 170º C och fritera två filéer i taget i 6-8 minuter. Färgen ska bli gyllene. Om kycklingen får färg väldigt snabbt, drar man bara av kastrullen från plattan ett litet tag och sänker värmen.
  8. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • missmongo 14 oktober 2008

    det här ska jag göra på fredag.. älskar kiev då vi åt mycke av det i england så nu ska man ätligen få bjuda på det här hemma i sverige.. åhh längtar massor till fredag nu hehe

  • Bengtwa 17 september 2010

    Hej där!!! Var kommer 2 dl mjöl in i bilden? Normalt börjar man med mjöl, ägg och ströbröd. Lägg till detta i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.