Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med ananas i sötsur sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vanlig asiatisk rätt som man bl a hittar i Thailand och Kina. Kycklingen kan bytas ut mot friterat fläsk om man önskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.
  2. Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten. Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund. Tillsätt potatismjölsvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt ca 3 msk ananasspad. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
  3. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • unipix 10 november 2010

    MUMS!! lite mer vatten dock så det blir lite mer såsigt :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.