En vanlig asiatisk rätt som man bl a hittar i Thailand och Kina. Kycklingen kan bytas ut mot friterat fläsk om man önskar.
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.
- Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten. Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund. Tillsätt potatismjölsvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt ca 3 msk ananasspad. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Servera med ris.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MUMS!! lite mer vatten dock så det blir lite mer såsigt :D