Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med auberginer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Auberginen smakar bäst om den steks eller gratineras och den passar fint att blanda i köttgrytor eller servera som pikant grönsakstillbehör till stekt kött eller korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingdelarna i hälften av matfettet, bägge sorterna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, tomatpuré och krossad vitlök och låt köttet puttra på svag värme under lock 30-40 minuter tills det är riktigt mört.
  2. Skär auberginerna och tomaterna i skivor, panera dem lätt i vetemjöl och en aning salt och peppar och stek skivorna i resten av fettet.
  3. Lägg upp kycklingen i en serveringsgryta, varva med de stekta grönsakerna. Häll skysåsen över och strö på grovklippt persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.