Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med bacon och gorgonzolaröra

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Tittade på Gordon Ramseys "The F-word" för ett tag sen och han gjorde kyckling inlindad i bacon med någon röra. Eftersom att jag inte hade de ingredienser han hade, så imrpoviserade jag, och se vad smaskigt det blev!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilén vågrätt, så att det blir som två plattor. Filén kan gärna vara lite frusen, så att det blir enklare att skära.
  2. Stek champinjonerna i smör, häll i majsen och tomaterna i pannan och låt det stå på svag värme ca 5 min, så att de blir lite färg på det. Kör blandningen i mixer, så att det blir som en puré och smula ner gorgonzolan eller rör ner den om den är kladdig, ta i persiljan och salta och peppra lite.
  3. Lägg sedan röran på kycklingbitarna och gör till ett litet paket. Lägg sedan kycklingpaketen ovanpå baconet som då ska vara uppradat som en duk så att du kan rulla runt baconet så att det täcker kycklingen.
  4. Lägg paketen på aluminiumfolie, salta och droppa över olivolja och rulla ihop folien med kycklingpaketen inuti så ett de blir en korv, krama åt på kanterna så att det ser ut som smällare man gjorde i skolan när man var liten, och se till att det är tätt.
  5. Lägg in i kylen 15-30 minuter, det beror helt på temperaturen i kylskåpet.
  6. Värm en kastrull med vatten, och när det börjar bubbla lite så lägg i "korvarna", låt dem puttra i ca 25 min och när de är klara, tag av foliet och stek dem så att det blir lite färg på baconet bara. Servera med strips, sallad och någon god sås, jag rekommenderar svampsås eller gorgonzolasås, jättegott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.