Pitabröd med matigt och gott innehåll...toppa med bbq-coca cola-sås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skölj salladen väl och låt den rinna av på en handduk.
Riv den i mindre bitar. Grovhacka rödlöken samt vitlöken.
- Häll Milda Culinesse i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit. Lägg i löken och mjukfräs den ett par minuter utan att den tar färg.
- Tillsätt krossade tomater, majs, buljongtärning, svartpeppar och Coca - Cola. Låt såsen koka i 20 minuter. När såsen är klar ska den ha äppelmoskonsistens. Smaka av med salt.
- Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i matfett, ca 1 minut på varje sida. Lägg sedan över dem på en ugnsplåt - salta och peppra. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och stek klart i 12 - 15 minuter.
- Ta ut filéerna och låt dem svalna något.
Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
Skär kycklingfiléerna i bitar.
- Servera kycklingen med sallad, bbq-sås och pitabröd.
Publicerat den
26 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar