- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En fantastiskt god rätt från en av mina kokböcker; Läcker höst och vintermat skriven av Britt Sandquist Bolin
Instruktioner
- Stek kycklingfiléerna i smör till guldbrun färg, krydda med salt, nymalen vitpeppar och paprikapulver. Ta upp dem.
Skär champinjonerna i kvartar, fräs dem i grytan efter kycklingen över ganska stark värme, pressa vitlök över och häll i crème fraiche.
Lägg i kycklingfiléerna och sjud dem ca 5 minuter eller tills de är genom kokta. Smaka av såsen väl och strö persilja över. Servera med råstekt potatis eller kokt ris och goda grönsaker t ex haricots verts och varma minitomater.
- Själv serverar jag gärna detta till en tallrik med tagliatelle.
Publicerat den
3 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott, ungarna åt och tog om!
Det här receptet brukar jag också göra, men jag delar kycklingen i bitar skivar lite mer vitlök än i orginalreceptet och tar 1/3 grädde och 2/3 creme freiche. Barnen älskar det, vuxna med för den delen. mvh Boboo