Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med champinjoner och vitlök på franskt vis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god rätt från en av mina kokböcker; Läcker höst och vintermat skriven av Britt Sandquist Bolin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i smör till guldbrun färg, krydda med salt, nymalen vitpeppar och paprikapulver. Ta upp dem. Skär champinjonerna i kvartar, fräs dem i grytan efter kycklingen över ganska stark värme, pressa vitlök över och häll i crème fraiche. Lägg i kycklingfiléerna och sjud dem ca 5 minuter eller tills de är genom kokta. Smaka av såsen väl och strö persilja över. Servera med råstekt potatis eller kokt ris och goda grönsaker t ex haricots verts och varma minitomater.
  2. Själv serverar jag gärna detta till en tallrik med tagliatelle.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • essa7 10 januari 2011

    Mycket gott, ungarna åt och tog om!

  • Boboo 31 januari 2011

    Det här receptet brukar jag också göra, men jag delar kycklingen i bitar skivar lite mer vitlök än i orginalreceptet och tar 1/3 grädde och 2/3 creme freiche. Barnen älskar det, vuxna med för den delen. mvh Boboo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.