Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med couscous och vitlöksyoghurt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch kycklingrätt som serveras med smakrik couscous och läckert sting i vitlöksyoghurten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kycklingen: Vik ett stort ark aluminiumfolie dubbelt och pensla det på mitten med smör. Lägg kycklingfiléerna mitt på arket.
  3. Tvätta citronen och dela den på mitten. Pressa citronsaften över kycklingen och lägg citronhalvorna runt filéerna. Krydda filéerna med salt, paprikapulver och pepparmix. Vik ihop folien till ett luftigt paket.
  4. Lägg paketet i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min.
  5. Vitlöksyoghurten: Blanda samman alla ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ den kallt.
  6. Couscousen: Tillaga couscousen enligt anvisningen på paketet men utan salt.
  7. Skala, hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna. Dela svampen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp i smör i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan.
  8. Rör ner couscousen och rör om så att den inte klumpar sig. Blanda fisksås, gurkmeja och lime. Rör ner det i couscousen. Strö över koriander strax före servering.
  9. Servera couscousen med kycklingen och vitlöksyoghurten. Häll gärna citronspadet från kycklingen över couscousen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Detta var så gott så gott, bytte dock ut couscousen mot quinoa, smaken är som baken, men du har ytterligare en fullpoängare i detta recept, tack tack.

  • bigglo 3 januari 2011

    Låter som idealrätten för mig. Ska försöka mig på detta ikväll!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.