Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med curryssås á la Monika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Världens enklaste maträtt!! Mycket gott och snabblagat. Även magert och kalorisnålt. Jag valde att köpa en färdiggrillad kyckling för att det skulle gå snabbt. Potatisen delar jag i små bitar så de kokar på ca 10-12 minuter. Bjud även ca 150 g kokta grönsaker/portion till denna rätt. Jag valde Euroshoppers blomkål, broccoli och morotsblandning. Koker upp grönsakerna i ½ minut, sen tar jag bort det från spisen slår på ca 1 dl kallt vatten ( för att grönsakerna inte skall bli överkokta), sen får grönsakerna stå och dra i vattnet medan potatisen blir färdig. Kycklingen delas i 4 portioner och serveras med potatis, grönsaker och sås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela potatisen i små bitar. Kok sedan potatisen som vanligt i lättsaltat vatten i 10-12 minuter eller tills potatisen är färdigkokt.
  2. Värm ev. kycklingen i mikron (ugnen) under tiden du lagar såsen.
  3. Sås: Slå mjölken i en gryta. Ös i kycklingfond, vitlökspulvrer, vitpeppar, socker, curry och 1 tsk Bregott och låt allt koka upp.
  4. När potatisen är färdigkokt så ta ca 1 dl av avkoket och ös i såsen. Slå till sist i maizenamjölet under vispning till önskad tjocklek på såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.