Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med fetaost och soltorkad tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och ganska snabb kycklingrätt som smakar grymt gott och lyxigt. Funkar både till vardags och till fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tina kycklingen om den är fryst. Skär sedan en skåra längs ena långsidan så att filén blir som ett korvbröd. Skär inte helt igenom. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka fetaosten och soltorkade tomaterna i små bitar. Fyll kycklingen med osten och tomaterna. Hetta upp en stekpanna till hög värme och häll i olivoljan. Salta och peppra kycklingen och lägg den sedan i stekpannan. Låt den steka ca 2 minuter per sida, så att den får en fin yta. Den ska inte vara klar, bara fin på ytan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Servera med potatisgratäng, klyftpotatis eller råstekt potatis och en god sås (vitlöks- eller rödvinssås är fantastiskt till!)
  2. Smaklig måltid vänner!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.