Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med grön curry och kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna tväes över trådarna i ca: 2 cm breda strimlor. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kycklingköttet lätt i omgångar. Salta och peppra. Lägg kött och paprika åt sidan.
  3. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg.
  4. Rör i currypastan och mjölet och fräs tillsammans ett ögonblick. Späd på med vattnet och kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Låt såsen koka ihop 5 minuter till god smak. Rör ner mer currypasta om smaken önskas starkare.
  5. Blanda ner kycklingköttet och paprikan i såsen och låt alltsammans puttra tills köttet är genomkokt ca: 5-7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med kokt ris och stekta wokgrönsaker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.