Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med jordärtskockssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jordärtskockor är små, oregelbundna knölar. De är saftiga, krispiga och relativt söta med ett tunt skal. Kockorna behöver inte skalas innan de kokas, det räcker att man skrubbar dem. Kockorna innehåller ingen stärkelse, utan istället inulin som är uppbyggt av fruktsocker, vilket gör dem till lämplig kost för diabetiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vik ut kycklinglårfiléen och lägg i en ugnsform (ca 20×25 cm). Skär tomater i tunna skivor och lägg över kycklingen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fördela den lufttorkade skinkan över tomaterna. Stek i ugnen i 25 minuter.
  3. Koka ris.
  4. Blanda 7 ½ dl vatten med äppelcidervinäger i en kastrull och koka upp. Skrubba och skär jordärtskockor i ½ cm breda skivor och lägg dem i kastrullen. Koka i 10 minuter. Skala och skär kålrot i 1 cm breda tärningar och låt dem koka med jordärtskockorna de sista 5 minuterna.
  5. Skär rödlök i tunna skivor. Blanda olivolja med balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten bunke.
  6. Häll av vattnet och blanda jordärtskocks- och kålrotstärningarna med rödlöken i en skål. Ringla över vinägretten. Klipp över gräslök.
  7. Servera kycklingen med jordärtskockssalladen och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.