- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Jordärtskockor är små, oregelbundna knölar. De är saftiga, krispiga och relativt söta med ett tunt skal. Kockorna behöver inte skalas innan de kokas, det räcker att man skrubbar dem. Kockorna innehåller ingen stärkelse, utan istället inulin som är uppbyggt av fruktsocker, vilket gör dem till lämplig kost för diabetiker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Vik ut kycklinglårfiléen och lägg i en ugnsform (ca 20×25 cm). Skär tomater i tunna skivor och lägg över kycklingen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fördela den lufttorkade skinkan över tomaterna. Stek i ugnen i 25 minuter.
- Koka ris.
- Blanda 7 ½ dl vatten med äppelcidervinäger i en kastrull och koka upp. Skrubba och skär jordärtskockor i ½ cm breda skivor och lägg dem i kastrullen. Koka i 10 minuter.
Skala och skär kålrot i 1 cm breda tärningar och låt dem koka med jordärtskockorna de sista 5 minuterna.
- Skär rödlök i tunna skivor. Blanda olivolja med balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten bunke.
- Häll av vattnet och blanda jordärtskocks- och kålrotstärningarna med rödlöken i en skål. Ringla över vinägretten. Klipp över gräslök.
- Servera kycklingen med jordärtskockssalladen och riset.
Publicerat den
24 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar