Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med karljohansås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fylld filé med underbara tomater och mozarella, serveras med underbar svampsås och grillad paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en djup snitt på varje köttbit (gör en ficka). Salta och peppra runt om.
  2. Dela tomaterna i fjärde delar, skär mozarellan i små stavar. Tvätta ruccolan. Blanda tomaterna, mozarellan och ruccolan med olivoljan. Fördela detta i varje ficka av köttet.
  3. Pensla även köttet runt om med oljan, och grilla i ca 10 min. Vänd ofta och se till att köttet är klar. Lägg köttet åt sidan och håll den varm tills såsen och paptikan är klara.
  4. Tvätta paprikan, kärna ur och grilla den.
  5. För såsen ska du fräsa svampen i en tjockbottnad sautese kastrull. Lägg i den hackade vitlöken och fräs i 2 min. Tillsätt rosmarin, vitvin och salt/peppar. Låt allt svettas i 6-7 min. Tillsätt grädden och låt det puttra i 2-3 min till.
  6. Servera kycklingen med den grillade paprikan, stekt potatis och svampsåsen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.