Chili, koriander och kokos ger en utsökt thailändsk smak på denna kycklinggryta. Servera med ris överstrött med rostad kokos.
Instruktioner
- Dela kycklinglåren från lårfilén. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Bryn kycklingen runt om i ca 5 minuter. Lägg kycklingen på en tallrik och håll den varm.
- Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i stekpannan. Tillsätt sambal oelek och fräs under omrörning i 30 sekunder. Rör ner buljongen och tillsätt kycklingen. Koka upp, täck över och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter eller tills kycklingens sky är genomskinlig. Vänd kycklingen då och då.
- Flytta kycklingen till ett serveringsfat med hjälp av en hålslev. Täck över köttet med aluminiumfolie. Tillsätt spenaten och den kinesiska salladen till stekpannan. Täck över och låt sjuda i ca 3 minuter eller tills bladen mjuknar.
- Blanda mjöl och kokosmjölk väl och tillsätt blandningen till stekpannan. Sjud upp under omrörning och låt sjuda ca 2 minuter tills blandningen tjocknar.
- Tillsätt hackad koriander och smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen och garnera med korianderkvistar.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar