Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med krämigt chilitäcke.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling är alltid en given succe! Den här snabba varianten ugnsgratineras och serveras med smörstekt purjolök. Gjorde detta igår och alla gäster inkl. mig själv och min man tyckte att detta var så gott! Kanske blir det en ny favorit?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsäker form, salta, peppra och strö över paprikapulver. Finhacka skinkan och pressa vitlöken, blanda med créme fraiche och chilisås. Bred blandningen över kycklingen och strö över osten. Stek i nedre delen av ugnen till 70 grader innertemp, ca 25-30 min.
  2. Skär bort rotdelen på purjolöken. Snitta, skölj väl och dela i 5 cm långa bitar. Lägg i kokande vatten5 - 10 min, neronde på grovlek. Låt rinna av och lägg i en ugnsäker form. Klicka över smöret och stek 15 min. i ugnens nedre del, förslagvis samtidigt med kycklingen. Ös med smöret en gång under stekningen.
  3. Servera med potatismos eller pressad potatis och garnera moset med persilja. Gott till är en grillad tomat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.