Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rött ris och mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salt, sött och hett i en och samma tugga! Rött ris har en fyllig, lite nötaktig smak. Självklart går det bra att ta annat ris också. Försök att få ta på et riktigt mogen, söt mango till mangosalsan för godast resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka det röda riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i längder. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek den hackade vitlöken en kort stund, akta så att det inte bränns. Tillsätt kycklingen och stek tills den är helt genomstekt. Salta och peppra.
  2. Mangosalsa: Blanda mango, chili och koriander med lite olja i en skål.
  3. Lime-crème fraiche: Rör ihop crème fraiche med limeskal, honung, salt och peppar.
  4. Vid servering lägg det varma riset i en stor generös skål, toppa med den ljumma kycklingen och den heta mangosalsan och servera med en skål lime-crème fraiche vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.