Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rosmarin & kapris

(3 kommentarer)  
Kyckling med rosmarin & kapris Kyckling med rosmarin & kapris
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna rätt är enkel att göra antingen på hel kyckling eller kycklingfiléer. Ett bevis på att GI- mat smakar bra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Dela den hela kycklingen i bitar och gnid in den med citronsaft. Pressa vitlöken och blanda med finhackad rosmarin och olivolja. Pensla kycklingen med blandningen och salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Koka ihop vin och tomatpuré och tillsätt hackad persilja, kapris och oliver. Häll allt i formen och sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Servera med valfri bönsallad eller fullkornsris och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gunn57 4 september 2009

    En god kycklings rätt. Kommer absolut göras fler gånger.Tack för ett bra recept

  • Visnapuu 1 oktober 2009

    Lite besviken blev jag allt. Oliver och kapris kändes inte som en bra blandning. Jag kommer inte att göra detta igen.

  • ingemar75 20 maj 2011

    Hade denna rätt i dag, blev succe! Sparat för att med all säkerhettillaga igen, mvh Ingemar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.