Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rotsaker i lergrytan

 
Skriv ut

Perfekt hela middagen klar på en gång i grytan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 ° C Ansa rotfrukterna, potatis och purjolök, skär allt i sockebitsstora bitar.
  2. Lägg grytan i vatten minst 15 minuter.
  3. Lägg rotfrukterna i botten på grytan. Dela kycklingen i halvor eller i 4 portionsbitar. Blanda smör, soja, salt och peppar, pensla kycklingen runt om med detta.
  4. Strö rosmarin eller dragon på undersidan av bitarna. Lägg dem överst i grytan med skinnet uppåt.
  5. Sätt grytan nederst i kall ugn. Sätt sedan på ugnen. Låt stå inne ca 1 ½ timma. Servera direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.