Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept på något riktigt mumsigt! Jag kastade ihop denna goding till dagens middag och till serverade jag jasminris och en liten brödbit. Jag skulle tro att denna rätt är god att äta tillsammans med färskpotatis också :) Tips: Det är gott att doppa brödet i skyn från kycklingen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg smöret i en bunke. Finhacka persiljan. Ansa och finhacka vitlöksklyftorna. Häll i persiljan och vitlöken i smöret. Rör om.
  3. Smörj en långpanna med smöret.
  4. Krydda med saltet, svartpepparn, chilikryddan och paprikapulvret. Fördela vitlöks- och persiljesmöret jämnt över kycklingen.
  5. Lägg kycklingen i långpannan.
  6. Halvera och kärna ur paprikorna, skär i mindre bitar om så önskas. Skala och skär gul löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på mitten.
  7. Blanda paprikan, gul löken och vitlöken med oljan. Salta och peppra.
  8. Lägg grönsakerna bredvid och på kycklingen.
  9. Ugnsstek mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och ringla honungen över kycklingen och grönsakerna. Ställ tillbaka mitt i ugnen och låt steka till sig i ytterligare 5 minuter.
  10. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.