- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den överlägset godaste currysåsen som jag gjort och dessutom får vi en mycket bra buljong över att frysa in efteråt.
Instruktioner
- Lägg kycklingen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. TIllsätt salt, koka upp och skumma av.
- Skölj och skär purjolöken i bitar. Skala och skär moroten i bitar. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med persiljekvistar, pepparkorn och lagerblad. Låt koka i 50-60 minuter.
- Ta upp kycklingen. Om du har en hel kyckling så skär bort allt kött och lägg sedan tillbaka skrovet i kastrullen. Koka 30 minuter till i buljongen. Sila sedan och koka ihop buljongen tills ca en tredjedel återstår.
- Skala och hacka lök och äpple till currysåsen. Fräs i olja och smör utan att det tar färg. Rör ned mjöl ochspäd med buljongen, lite i taget under vispning. Ha i råsocker, grädde och mjölk. Rör om och koka i 10 minuter. Sila sedan såsen, lägg tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Ha till sist i kycklingen i såsen och hetta upp så att det blir varmt.
- Servera med kokt ris och glöm för allt i världen inte att skiva lite banan och strö över. Det ger en sista lilla touchen som lyfter rätten ytterliggare.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
1 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar