Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och risgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superlättlagad allt-i-ett rätt som passar bra i matlåda om det blir något över :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ca 4 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingbitarna och bryn dem på hög värme i ½ msk olja i en stekgryta ca 2 minuter. Låt chorizon steka med ca 1 minut. Ta upp kyckling och korv ur grytan.
  2. Lägg i löken i grytan. Låt den fräsa ca 1 minut. Blanda ner riset och fräs ca 1 minut. Smula ner buljongtärningarna och häll på 5 dl vatten.
  3. Lägg tillbaka kyckling och korv i grytan. Rör om och låt sjuda under lock ca 15 minuter. Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ner dem i grytan och låt allt bli varmt.
  4. Servera grytan med timjan och Ajvar relish.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.