Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Provence

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingen ska bräseras i en god fond med rosévin. Kontrollera innertemperaturen med digitaltermometer så att kycklingen bli saftig och god, 68 grader är lagom temperatur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor. Lägg dem, i en långpanna och ringla över olivoljan. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 10 minuter. Skala och skär rödlöken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i grova strimlor. Ta ut plåten och lägg på lök och paprika. Blanda och strö över citronskal, vitlök och rosmarin. Sätt in plåten mitt i ugnen ytterligare ca 10 min. Känn med sticka att potatisen är färdiga. Salta, peppra och pressa över citronsaft. Blanda ner kronärtskockshjärtan.
  2. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Skala smålökarna och vitlöken. Lägg ner dem i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och häll på vatten, fond och vin. Låt allt sjuda ca 10 min. Ta upp kyckling och lök ur pannan och lägg det på ett serveringsfat. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Låt koka upp.
  3. Olivsallad: Blanda alla ingredienser till olivsalladen.
  4. Chevrésmör: Ta bort skalet på chévreosten och rör samman ost och smör.
  5. Servering: Häll den varma såsen över kycklingen och löken. Servera med olivsallad och chévresmör. Garnera med med färsk rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.