Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Rockefeller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt inte namnet avskräcka dig! Denna gudomligt goda kycklingrätt är visserligen lyxig, men inte särskilt dyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen i jämnstora strimlor. Tina spenaten, låt den rinna av och krama ur den.
  2. Smält matfettet på medelvärme i en ugnssäker gryta. Fräs vitlöken under omrörning, ca 1 minut.
  3. Tillsätt kyckling, soppa och buljong. Rör om och låt sjuda upp tills vätskan är jämn och tjock, ca 10 minuter. Blanda ner spenat och svartpeppar. Rör ner citronsaft och smaka av med salt. Ta bort grytan från värmen.
  4. Strö över ströbröd och ställ in i ugnen i 15 minuter tills det sjuder i grytan och tills ytan är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.