Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Souvlaki i pitabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pitabröd fyllda med varm kyckling marinerad i yoghurt och vitlök blir hemlagad souvlaki och en given succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en skål av glas eller porslin och blanda ner yoghurt, citronsaft och vitlök. Blanda väl så att kycklingen täcks, täck över med plastfolie och kyl i minst tre timmar.
  2. Hetta upp en teflongrillpanna på hög värme och pensla den med olja. Stek kycklingstrimlorna i omgångar, cirka 10 minuter, vänd varannan minut tills gyllene och genomstekta. Ta av från värmen och håll dem varma.
  3. Helvera pitabröden för att få åtta halva pitafickor. Portionera upp tomatskivor, lök och oliver och lägg i kyckling, persilja och fetaost. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.