Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling under pajlock

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod paj som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka smör och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila minst 30 min.
  2. Rensa kycklingen fri från skinn och ben. Skiva champinjonerna och hacka löken. Strimla paprikorna. Fräs allt i smöret. Rör ner curry och låt fräsa med en stund. Späd med buljong och grädde. Koka ca 3 min. salta och peppra. Smaka av.
  3. Häll kycklingen i stuvningen och häll allt i en ugnssäker form.
  4. Kavla degen till en rund platta, något större än formen. Pensla degkanterna med uppvispat ägg och lägg degen över formen. Tryck till runt kanten. Dekorera med degblad. Pensla med resterande ägg. Grädda pajen i ca 20 minuter tills degen fått fin färg. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.