Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbiff med löksås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett snabbare sätt att göra biffar är att göra en enda stor biff på en plåt i ugnen och sedan skära upp den i bitar efteråt. Man kan även lägga färsen i en avlång sockerkaksform, men då tar det lite längre tid.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Koka potatis. Blanda ströbröd, ½ dl vatten och olivolja i en stor bunke. Riv 1 gul lök och skär paprika i tunna ringar. Blanda ner löken, pressad vitlök, oregano, paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och kycklingfärs i bunken med ströbröd. Tryck ut färsen till en cirkel, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper och fördela paprikaringarna och bacon på toppen. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Skär gurka i stavar. Hacka 2 gula lökar och fräs med smör i en kastrull på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt 2 ½ dl vatten, soja, buljong, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vispa ut maizena i 1 msk vatten och tillsätt i såsen. Rör om under uppkokningen och låt puttra i 3 minuter. Skär upp kycklingbiffen i tårtbitar och servera med löksåsen, potatisen och gurkstavarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.