Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbruschetta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite udda men god brytning med curry, getost och mango chutney. Våga prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ringla lite olivolja över brödskivorna och rosta dem i en stekpanna. Lägg upp skivorna i en ugnsform. Fördela rucolan över bröden. Skiva auberginen, strö på lite salt och ställ den åt sidan.
  3. Skiva kycklingfiléerna lite på snedden så att skivorna blir lite större. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och en knivsudd curry. Stek filéerna i olja på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
  4. Klappa auberginen torr med hushållspapper och stek skivorna gyllenbruna i olivolja. Lägg auberginen på rucolan, därefter kycklingen och sist lite mango chutney. Skär getosten i skivor och fördela ovanpå. Toppa med lite mer mango chutney, chiliflakes och flytande honung.
  5. Gratinera tills getosten börjar mjukna, ca 10 minuter. Servera genast!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.