Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare med ostkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bacon ger färsen härlig smak och lagom sälta. Ostkrämen med majonnäs, gorgonzola alt gräddädel och gräslök är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka hälften av baconskivorna och blanda med kycklingfärsen. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 4 biffar ca 1 cm tjocka.
  2. Värm upp oljan i en stekpanna. Stek biffarna på medelstark värme 3-4 minuter på varje sida. Efterstek på svag värme under lock tills biffarna är genomstekta, ca 5 minuter.
  3. Stek resterande bacon, delat i mindre bitar, i en varm stekpanna på medelstark värme så att fettet smälter ur och bitarna blir knapriga. Lägg dem på hushållspapper så att fettet rinner av.
  4. Blanda majonnäsen, smulad ost och gräslöken till en kräm.
  5. Lägg de nystekta biffarna toppade med ostkrämen och baconet i ituskurna hamburgerbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.