Bacon ger färsen härlig smak och lagom sälta.
Ostkrämen med majonnäs, gorgonzola alt gräddädel och gräslök är gott till.
Instruktioner
- Finhacka hälften av baconskivorna och blanda med kycklingfärsen. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 4 biffar ca 1 cm tjocka.
- Värm upp oljan i en stekpanna. Stek biffarna på medelstark värme 3-4 minuter på varje sida. Efterstek på svag värme under lock tills biffarna är genomstekta, ca 5 minuter.
- Stek resterande bacon, delat i mindre bitar, i en varm stekpanna på medelstark värme så att fettet smälter ur och bitarna blir knapriga. Lägg dem på hushållspapper så att fettet rinner av.
- Blanda majonnäsen, smulad ost och gräslöken till en kräm.
- Lägg de nystekta biffarna toppade med ostkrämen och baconet i ituskurna hamburgerbröd.
Publicerat den
16 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar