Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingcevapcici

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kycklingfärs är en produkt, som många inte upptäckt. Det är både magert och klimatsmart. Dessutom har det en behaglig konsistens och det är lätt att få ett bra resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, halvera och koka potatis. Strimla salladslök. Mortla/krossa grönpepparkorn och blanda med ½ dl olivolja och ½ tsk salt. Grovriv rödlök och blanda med kycklingfärs, timjan, 2 krm svartpeppar, buljong och kajennpeppar i en bunke. Smält smör i en stekpanna. Klicka i biffar av färssmeten (ca 8 st) och stek på medelhög värme i 4 minuter/sida.
  2. Skala och grovriv morötter, halvera körsbärstomater och blanda med sockerärtor i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Toppa med pinjenötter. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en slev. Rör ner salladslök och olivoljan med grönpeppar.
  3. Servera kycklingcevapcicin med potatisstampet och salladen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.