- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kycklingfärs är en produkt, som många inte upptäckt. Det är både magert och klimatsmart. Dessutom har det en behaglig konsistens och det är lätt att få ett bra resultat.
Instruktioner
- Skala, halvera och koka potatis.
Strimla salladslök. Mortla/krossa grönpepparkorn
och blanda med ½ dl olivolja och ½ tsk salt.
Grovriv rödlök och blanda med kycklingfärs, timjan, 2 krm svartpeppar, buljong och kajennpeppar i en bunke.
Smält smör i en stekpanna. Klicka i biffar av färssmeten (ca 8 st) och stek på medelhög värme i 4 minuter/sida.
- Skala och grovriv morötter, halvera körsbärstomater och blanda med sockerärtor i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Toppa med pinjenötter.
Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en slev. Rör ner salladslök och olivoljan med grönpeppar.
- Servera kycklingcevapcicin med potatisstampet och salladen.
Publicerat den
14 februari 2011
Skriv kommentar