Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingcurry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En värmande god kycklinggryta.

Ingredienser

Instruktioner

Tina kycklingen om den är djupfryst. Dela den i portionsbitar. Bryn dem i lite matfett runtom. Lägg över köttet i en gryta. Salta och peppra lätt. Skala löken och skiva den tunt. Låt den fräsa i lite matfett tills den är mjuk och glansig. Lägg över den i grytan. Tillsätt currypasta, pressad vitlök och hackad ingefära i grytan. Späd med kokosmjölk och mjölk. Låt det koka upp. Låt bambuskotten rinna av. Skala potatisen och tärna den. Lägg ner bambuskott och potatis i grytan. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 1 ½ timme. Smaka av såsen med ostronsås. Bjud grytan rykande het med nykokt ris och ättiksgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.