Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfärsbiffar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkla och goda biffar som mättar bra. Går givetvis att göra kycklingköttbullar med av smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och grädde o låt det stå 5 min. Hacka löken fint. Skär baconet i små strimlor. Lägg ner färsen, löken, baconet, grädden/ströbrödet, äggen och kryddorna i en bunke och blanda väl. Gör bollar i ungefär glasskule storlek som sen plattas till innan de läggs ner i het panna med smält margarin. Stek på medelhög värme. Tryck gärna lite på biffarna medans dom steks då dom gärna krymper en del.
  2. Blir ca 28 biffar eller 50 köttbullar.
  3. Passar till kokt eller stekt potatis med en god sås till.
  4. Kycklingkryddan jag använder är en blandning som Krusmyntagården på gotland gör. Den innehåller Dragon, Timjan, Citronmeliss, Svartpeppar, Paprika, Senapsfrö, Lök, Salt och Citronarom

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.