Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prosciuttolindad kycklingfilé med getoslasagne

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här blev gott, gillar man inte getost så tar man philadelphia eller ricotta t ex. Getostlasagnen räcker till 4 men lägg bara till fler kycklingfiléer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingfilé: skär en skåra i filén. Hacka basilikabladen och lägg i en skål. Blanda med tomatpuré, riven parmesanoch pesto, fyll filén. Linda 3 skivor prosciutto om filén och stek på medelvärme.
  2. Lasagne: Hacka lök, vitlök och spenat och tomater, stek det några minuter.
  3. Koka upp mjölk och grädde, krydda med salt, peppar och muskot. Häll i idealmjöl till såsen tjocknat, lägg i små bitar chevre och rör om tills osten smält.
  4. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i lasagneplattorna några minuter, 1 och 1. Låt de rinna av och svalna.
  5. Smörj en ugnsfast form, varva lasagneplattor med spenat/lök röran samt chevreostsåsen, börja med ostsås.
  6. Avsluta med ostsås och riven parmesan. In i ugnen, 225 grader ca 20 minuter, tills osten fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • annelikellander 4 juli 2009

    Gjorde getostlasagnen, den blev väldigt god! Hade lax med pesto och parmesan till.

  • Lennart_58 10 november 2009

    Getosten är ett måste, annars kan man gå till korvmojjen. Mycken tack o full poäng, mums.

  • kakan9 17 december 2009

    Helt underbara kycklingfiléer. Hann inte göra lasagnen till så jag får testa den en annan gång, när mer tid finns. Men kycklingen var en fyra

  • aramisse 6 december 2011

    Jättegott verkligen! Men troligen den dyraste måndagskvällsmaten jag ätit på länge. Tyckte dock det kändes lite som kaka på kaka med lasagne och kyckling. Skulle nog kunna tänka mig att göra med ris nästa gång eller med typ tagliatelle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.