Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld kycklingfilé med bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkelt att göra, sköter sig själv och smakar riktigt gott med både vin och vatten till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfiléerna och gör sedan ett rätt så djupt snitt i dem. Fyll dem med färskosten. Krydda sedan på filéerna med valfria kryddor. Själv brukar jag använda grillkrydda, vitllökssalt och peppar. Men det är valfritt.
  2. När du sedan lagt dem i en ugnssäker form täcker du kycklingfiléerna med ungefär ett halvt paket bacon per filé, beroende på storleken och på hur mycket bacon du själv vill ha.
  3. Sätt in dem i ugnen i 250 grader ca 30 minuter, så att kycklingen blir färdig och baconet blir lagom knaperstekt.
  4. Servera med ris eller potatisgratäng. Gratängen kan du göra på samma gång som kycklingen.
  5. Blir det rester går det utmärkt att äta kallt eller värma i micron.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bohnke-Oslo 27 maj 2008

    hei jag piffade till den lite' hackade typ parmaskinka (men vi har spekeskinke) hackade den smått,smått to 3 msk keso med en skvätt olivolja rep en 50 gramm vanlig ost la till 2 teskedar med ferdig mosad vitløk finns på burk(eldorado) och guffade ihop det till en smet med grovmalen svartpeppar och stoppade i som fyllning ris till og fransk kycklingsås från knorr koka sparrisprimører till kalasgott Ha det bra bøhnke oslo

  • Tinak 21 juni 2010

    Har gjort denna flera gånger och alltid lika populär, varierar lite med vilken ost jag har i och andra kryddor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.